Bakan Hulusi Akar'dan Hafter'e net uyarı: ''Herhangi bir saldırı girişiminde meşru hedef görülecekler''

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Libya'da görev yapan mehmetçikle bir araya geldi. Akar, Türk askerine tehditler savuran Hafter'i uyardı, ''Katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki, Türk unsurlarına herhangi bir saldırı girişiminde her yerde meşru hedef olarak görüleceklerdir.'' dedi.

Bakan Hulusi Akar'dan Hafter'e net uyarı: ''Herhangi bir saldırı girişiminde meşru hedef görülecekler''

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Akar ve komutanlar, askerlerle karavanadan akşam yemeği yedi.

Yemekten sonra konuşma yapan Akar, Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak için faaliyetlerini kararlılıkla süreceğini ifade etti. Milli Mutabakat Hükümeti'nin BM tarafından tanınan Libya'nın meşru hükümeti olduğunu hatırlattı. Asıl sorunun Hafter grubu ve onu destekçileri olduğunu belirtti.

Hafter'in tehditlerine karşı sert uyarılar yaptı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Bu savaş suçlusu, cani, yani katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki Türk unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı girişiminde katil Hafter unsurları her yerde meşru hedef olarak görülecektir. Bunu akıllarına soksunlar. Böyle bir hareketi yaptıktan sonra kaçacak yer bulamazlar. Dolayısıyla herkes aklını başına toplasın. Burada bir ateşkes sağlanmış, bu ateşkes çerçevesinde siyasi görüşmeler yapılıyor. Bu siyasi görüşmelerle bir çözüm bulunmaya çalışılıyor. Dolayısıyla buradaki mesele herkesin bu siyasi çözümün bulunmasına katkı sağlamaktır. Bunun dışında yapılacak her türlü hareket yanlıştır. Libya'nın birliği, bütünlüğü ve Libya'nın Libyalılara ait olduğu esastır.'' dedi.

Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta tüm sorunlara iyi komşuluk ilişkileri gayretini karşılık bulmadığını belirtti. Yunanistan'ın silahlanma girişiminden en çok kendi halkının rahatsız olduğunu söyleyen Bakan Akar, ''Yunan halkının maaşını, ücretini kesmek pahasına çılgınca bir silahlanma modası başladı. İstediğiniz kadar, gemi, uçak, denizaltı alın yetmez. Olan sevgili Yunan halkına olacak. Zaten sıkıntılı olan ekonomiye daha da yük getirmek suretiyle insanların refahını, hayatını berbat etmek için maalesef yanlış politika peşinde koşuyor Yunan komşumuz. Tamamen hem askeri hem ekonomik gerçeklere aykırı bu silahlanmayı sürdürmeye çalışıyorlar.''

Şehit ve gazileri şükranla yad eden Akar, Mehmetçiğin yeni yılını da kutladı. Konuşmanın ardından sanatçılar Esat Kabaklı, Serkan Çağrı ile Elif Buse Doğan tarafından konser verildi. Mehmetçik, türkülere eşlik etti.

# mehmetçik # türkiye # libya # ege # Kıbrıs # doğu akdeniz # milli savunma bakanı # Yaşar Güler # hafter # Hulisi Akar # Libya Görev Grubu Komutanlığı