Çalışmalara bu ay başlanacak

Dört eski Bakan için Meclis'te kurulan soruşturma komisyonu çalışmalarına bu ay içinde başlayacak. Komisyon, eski bakanların yanı sıra, rüşvet trafiğinin kilit ismi olduğu iddia edilen İranlı iş adamı Rıza Sarraf da dinleyecek.

Çalışmalara bu ay başlanacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile 4 eski Bakan ve çocuklarının da adının karıştığı yolsuzluk soruşturması için Meclis'te kurulan soruşturma komisyonu, bu ay içinde çalışmaya başlayacak. Komisyon, eski bakanların yanı sıra soruşturmada adı geçen diğer isimleri de bilgi için çağıracak.

Üyeleri kura ile belirlenecek olan komisyon ilk olarak eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ı dinleyecek.

Komisyona eski bakanlar dışında, rüşvete aracılık ettiği iddia edilen İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf, Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık saatini İsviçre'den alıp getiren adamı Murat Yılmaz ve Egemen Bağış'ın hizmetçisi Marina da çağrılacak.

CHP'li üyeler, bu isimlerin dışında eski bakanların çocukları ile operasyonu yürüten savcılar ve polis müdürlerinin de ifadelerine başvrulmasını isteyecek.

ulusalkanal.com.tr

# zafer çağlayan # chp # operasyon # RÜŞVET # egemen bağış # Erdoğan Bayraktar # muammer güler # yolsuzluk soruşturması # 17 aralık # 4 eski bakan