Türkiye Berkin için ayakta

Türkiye Berkin için ayakta. Yurdun birçok kentinde halk, polisin gaz fişeğiyle hayatına son verdiği Berkin Elvan için yürüdü. Polisin eylemlere müdahalesi sert oldu. Birçok kentte meydanlar ve sokaklar savaş alanına döndü. Mersin'de TOMA, yoldan geçen iki kadına çarptı. Hastaneye kaldırılan kadınlardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sansum, Trabzon, Hatay, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Konya, Tunceli, Uşak, Ankara... Berkin Elvan için halkın sokaklara döküldüğü kentlerden yalnızca birkaçı.

Türkiye 15 yaşında polisin gaz fişeğinin hayattan kopardığı Berkin Elvan için ayağa kalktı. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Antalya'da öğle saatlerinde başlayan protestolar akşam olduğunda birçok kente yayıldı.

Polis, birçok kentte eylemcilere müdahale etti. Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi saatlerce sürdü.

Yürekleri cız ettiren haber Mersin'den geldi. Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemcilerden birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan Mersin'de yaşanan olaylar sırasında da 4 polisin de çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Polis, 11 eylemciyi gözaltına aldı.

Adana'da da polisin gaz ve ses bombaları eylemcilerin sloganlarına karıştı. Eylemlerde 2 kişi gözaltına alındı.

İzmit'te Perşembepazarı'nda başlayıp Anıtphark Meydanı'nda devam eden tomalı ve gaz bombalı müdehalenin ardından ilk belirlemelere göre 22 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da AKP binasına yürümek isteyen bir grup göstericiler, polis barikatı ile karşı karşıya geldi. Barikatı delmek için taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale etti, 20 kişi gözaltına alındı.

Polis müdahalesinin yaşanmadığı kentlerde ise, protestolar olaysız bitti.

ulusalkanal.com.tr

# protesto # türkiye # polis # müdahalesi # Berkin