İblib'de son durum

Suriye Ordusu, son bir haftadır İdlib kırsalında operasyonlar yürütüyor. 3 günde 26 yerleşim yerini geri alan Suriye'nin ilerleme sahasının içinde Türkiye'ye ait gözlem üssü de bulunuyor. Üssün güvenliğini Rus askerlerinin sağlayacağı öğrenildi. Bu arada İdlib'den Türkiye sınırına göç akını da sürüyor.

İblib'de son durum

Suriye, topraklarını terörden temizlemek için İdlib kırsalında operasyon yürütüyor. İdlib üzerinden Türkiye sınırına başlayan göç dalgasının da büyümesinden endişe ediliyor.

Suriye ordusu, üç gün içerisinde toplam 26 yerleşim yerinin kontrolünü geri aldı.

İdlib'in güneydoğusundan ilerleyen Suriye ordusunun hedef sahası içerisinde Maarratünnuman ve Serakib ilçe merkezleri var.

Suriye ile birlikte kara operasyonlarına Suriye ordusunun seçkin birlikleri "Kaplan Güçleri" yürütüyor.

Türkiye'nin Maarratünnuman ve Sırman ilçelerine yakın bir noktada Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir gözlem noktası bulunuyor.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre daha önce olduğu gibi Türkiye'ye ait gözlem noktası çevresinde güvenliği Rus askerleri kontrol ediyor.

Sahada bu gelişmeler yaşanırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

İkilinin telefon görüşmesinde gündem İdlib'te yaşanan sıcak gelişmeler oldu. Lavrov, Çavuşoğlu ile telefon görüşmesinden önce Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ile bir araya gelmişti.

Lavrov ile görüşmeden önce Suriye'nin resmi devlet televizyonu SANA'ya konuşan Muallim, Suriye’nin “terörizm"le mücadele çabalarının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Moskova'da sadace Suriyeli heyet yoktu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet de Rusya’daydı. Heyetin Rus yetkililerle başta Suriye ve Libya konularını ele alması bekleniyor

ulusal.com.tr

# suriye