4 Aralık Dünya Madenciler Günü: Ulusal Kanal Soma’da madencilerle birlikteydi

4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Ulusal Kanal Manisa Soma'da madencilerle birlikteydi. Soma yaklaşık 12 bin maden işçisi de çalışıyor. Madenlerde salgına karşı önlemler alındı. Servis araçları ilaçlanıyor. İşçiler termal kameralardan geçiyor.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü: Ulusal Kanal Soma’da madencilerle birlikteydi

Haber: Osman Bekar

Onlar kara elması bulup yer yüzüne çıkaran emekçiler... Emeğin ve alın terinin simgesi madenciler 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'ne çalışarak girdi.

Ulusal Kanal, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Manisa Soma'da bir madene indi. Bu madende yaklaşık 4 bin 500 işçi çalışıyor. Ülkemizin yer altı kaynaklarını gün ışığı ile buluşturan, çıkardıkları cevherle yarınımızı aydınlatan emekçiler Ulusal Kanal aracılığıyla bütün madencilere mesaj gönderdi.

Soma havzasında toplamda 900 milyon ton kömür rezervi bulunuyor. Bir senede yaklaşık 12 milyon ton kömür çıkarılıyor. Yaklaşık 12 bin maden işçisi de çalışıyor.

Madende salgına karşı da önlemler alındı. Servis araçları ilaçlanıyor. İşçiler termal kameralardan geçiyor. Emekçilerin yorgunlukları da göz önüne alındı. Uzun süre çalışan işçilerin yukarıya yürüyen bantlarla çıkması sağlanıyor.

Ekmek paralarını yerin altından çıkaran işçiler, her yeni bir güne büyük umutlarla başlıyor.

# ekmek # maden # salgın # kara elmas