HSYK üyesi görevini “helallik“ isteyerek devretti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur görev süresi bitti. Seçilen yeni üyeler görevlerine başlarken İbrahim Okur'da facebook sayfasından bir veda mesajı yayımlayarak meslektaşlarından "helallik" istedi.

HSYK üyesi görevini “helallik“ isteyerek devretti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur görev süresi bitti. Seçilen yeni üyeler görevlerine başlarken İbrahim Okur'da facebook sayfasından bir veda mesajı yayımlayarak meslektaşlarından "helallik" istedi. HSYK seçimlerine bağımsız aday olarak giren ve çok düşük oy alarak seçilemeyen Okur, mesajında hakimlik ve savcılık mesleğinin içerisinde hiyerarşi olmadığını vurguladı. Okur, "bu meslekte ilişkilerin dikey değil yatay olduğunu savunan biri olarak Pazartesiden itibaren değerli meslektaşlarımla birlikte yargının bir neferi olarak çalışacağım" dedi.

İşte Okur'un veda yazısı:

"Sevgili Dostlar, Değerli Meslektaşlarım,

Bugün itibarıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki dört yıllık görev süremizi doldurmuş bulunuyoruz. Bir bayrak yarışı ve nöbet olduğunu düşündüğüm görevimizi yeni seçilen meslektaşlarımıza devrediyoruz.

Çok uzun süre idari görevlerde kalmış biri olarak, şunu ifade etmeliyim ki, elimden geldiğince herkesi dinlemeye, herkesi anlamaya ve herkese yardımcı olmaya çalıştım. Nefsimi hiçbir zaman işe karıştırmadım. Yanlış yapmış olabilirim, yanlış anlaşılmış olabilirim ama inanın bilerek kimsenin aleyhine davranmadım, kimseye kötülük etmedim. 'İnsanlar arasında adaletle hükmet' ilahi buyruğu gereğince adil olmaya özen gösterdim. Gerek dairede gerekse genel kurulda vicdanıma sığmayan tasarruflara itiraz ettim. Kimisini düzeltmeye gücüm yetti kimisine ise gücüm yetmedi. Allah tüm yaptıklarımızı biliyor. Bu dünyada olmazsa mahşerde gerçekler ortaya çıkacak ve şahsi hesaplarla iftira edenler de, gerçeği bildiği halde susmayı tercih edenler de, maskelerle dolaşıp insanları kandıranlar da yaptıklarının hesabını verecek. Hiç kimseye en küçük bir haksızlığın yapılmayacağı o gün gelmeden hakkında tasarrufta bulunduğum, herhangi bir şekilde görüştüğüm, konuştuğum meslektaşlarımdan çalışma arkadaşlarımdan ve iş itibarıyla muhatap olduğum tüm yurttaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum.

Mesleğe girdiğim günden bu yana hakimlik ve savcılık mesleğinin içerisinde hiyerarşi barındırmayan tek meslek olduğunu, bu meslekte ilişkilerin dikey değil yatay olduğunu savunan biri olarak Pazartesiden itibaren değerli meslektaşlarımla birlikte yargının bir neferi olarak çalışacağım."

Can Özçelik/Aydınlık

# hsyk # aydınlık # can özçelik # ibrahim okur