Uluslararası toplantıdan Türkiye kararı: Vatan Partisi'nin tasarısına Meksika'da hükümet partileri onay verdi

Vatan Partisi, Meksika'da hükümet ve ana muhalefet partilerinin katıldığı uluslararası bir konferansta Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Suriye’den Türkiye’ye yönelen ABD tehditlerini anlattı. Vatan Partisi'nin 25. Uluslararası Partiler ve Yeni Toplum Konferansı’na sunduğu Suriye ve Doğu Akdeniz konulu tasarı kabul edildi. Meksika’daki konferanstan Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’nin yanındayız kararı çıktı.

Uluslararası toplantıdan Türkiye kararı: Vatan Partisi'nin tasarısına Meksika'da hükümet partileri onay verdi

Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri ile Doğu Akdeniz ve Suriye’deki mücadelesinde Latin Amerika ülkeleri destek verdi.

21-23 Ekim günleri arasında Meksika’nın başkenti Mexico City’de “25. Uluslararası Partiler ve Yeni Toplum Konferansı”nda Türkiye’yi yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Hükümet ve ana muhalefet partilerinin de yer aldığı uluslararası konferansa Türkiye'den Vatan Partisi katıldı. Konferansta Vatan Partisi'ni Dr. Mehmet Perinçek ve Yunus Soner temsil etti.

Perinçek ve Soner ayrı ayrı konuşma yaptı. Konuşmaların odağında Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Suriye’de ABD’ye karşı verdiği mücadele anlatıldı. NATO’nun resmi üyesi olmasına karşın Türkiye’nin NATO’nun hedefinde ülke olduğunun altı çizildi.

"DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

KKTC’nin tanınması çağrısı da yapan Vatan Partisi heyeti, uluslararası konferansa bir karar tasarısı sundu. Karar tasarısı, oylamanın yapıldığı oturumdan önce bütün katılımcılara İspanyolca, yazılı olarak dağıtıldı ve kürsüden de okundu.

Suriye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki ABD saldırganlığı üzerine olan tasarı, dünyanın devrimci partileri tarafından kabul edildi.

Hükümet partilerinin de onay verdiği karar tasarısında çarpıcı vurgular yer aldı:

• ABD, Suriye’de bölücü ve yobaz terör örgütleri üzerinden bölgeye yönelik yeni saldırılar planlıyor;

• Doğu Akdeniz’de başta Türkiye olmak üzere tüm Avrasya coğrafyasına karşı askeri tatbikatlar düzenliyor, Ege Adalarına yığınak yapıyor;

• Karadeniz’de Ukrayna üzerinden başta Rusya olmak üzere bölge ülkelerini hedef alıyor, Karadeniz’de savaş kışkırtıcılığı yapıyor.

• ABD’nin sadece bölge ülkelerini değil, tüm dünyayı tehdit eden bu girişimleri kabul edilemez.

• Washington’un Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki saldırganlığını şiddetle kınıyor ve dünyanın devrimci partilerini bu planları boşa çıkarmak üzere birlik olmaya çağırıyoruz.

Bu arada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Cezayir Cumhurbakanı Abdulmecid Tebbun’na mektup gönderdi. Perinçek, mektubunda Cezayir’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımasını önerdi.

# abd # türkiye # suriye # vatan partisi # ege # KKTC # doğu akdeniz # hükümet # Doğu Perinçek # karadeniz # nato # cezayir # meksika # mehmet perinçek # konferans # abdulmecid tebbun # türkiye abd # yunus soner # mexico city