ABD'nin darbecisine kritik operasyon

Amerika Birleşik Devletleri’nin Filistin’de darbe için hazırladığı Muhammed Dahlan’ın ekibine operasyon yapıldı. Batı Şeria’da gözaltına alınanlar arasında el Fetih Hareketinin önemli isimleri de bulunuyor. Öte yandan Filistin, Körfez ülkelerinin İsrail ile normalleşmesine tepki olarak Arap Birliği Dönem Başkanlığı'ndan çekildi.

ABD'nin darbecisine kritik operasyon

Filistin, ABD'nin darbe planlarında yer alan Muhammed Dahlan'ın ekibine kritik bir operasyon düzenledi.

Birleşik Arap Emirlikleri adına Ortadoğu'da karanlık faaliyetlerde bulunan Dahlan'ın Batı Şeria'daki yapılanmasına operasyon yapıldı. Filistin'de güvenlik birimleri, Dahlan’a bağlı onlarca ismi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında, el-Fetih yetkilisi General Salim Safiyya ile el-Fetih Devrim Yüksek Konseyi üyesi Haytham el-Halabi de bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail'in uzun süredir Dahlan'ı Mahmud Abbas yerine geçirmek amacıyla planlamalar yaptığı da biliniyor.

Türkiye geçtiğimiz aylarda, Muhammed Dahlan'ın 15 Temmuz Fetöcü darbe girişimindeki rolü nedeniyle 'kırmızı bülten' talebinde bulunmuştu.

Öte yandan Filistin, Körfez ülkelerinin İsrail ile normalleşmesine tepki olarak Arap Birliği Dönem Başkanlığı'nı bıraktı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, "Bizim dönem başkanlığımızda işgal devletiyle normalleşmeye koşan Arap ülkelerini görmekten onur duymuyoruz.” dedi. Arap Birliği’nin Filistin’in başkanlığında 9 Eylül’de gerçekleştirilen toplantısında, İsrail ile anlaşmaları kınayan bir karar çıkmamıştı.

ulusal.com.tr

# abd # israil # filistin # seria # Riyad ElMaliki