ABD'den idlib'de provokasyon hazırlığı

İdlib'te "kimyasal saldırı" bahanesiyle provokasyona hazırlanan Amerika, Rusya'yı "Suriye'ye saldırı" konusunda uyardı. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev’e "Washington’un Suriye hükmet güçlerine yeni ve daha güçlü bir darbe indirmeye hazır olduğunu" söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Rusya'ya "Suriye'ye saldırı" mesajı verdi.

Trump'un Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, provokasyonun ipuçlarını İsrail'in başkenti Tel Aviv'de vermişti. Bolton, Suriye hükümetinin İdlib'e saldırı hazırlığında olduğunu öne sürmüştü. Açıklamasında; "Suriye rejiminin kimyasal silah kullanması halinde çok güçlü bir yanıt veririz" demişti...

Bolton bu kez Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev’e "Washington’un Suriye hükmet güçlerine yeni ve daha güçlü bir darbe indirmeye hazır olduğunu" söyhledi.

Amerikan merkezli Bloomberg’in 4 farklı kaynağına dayandırdığı haberine göre Bolton, Patruşev’le perşembe günü Cenevre’de bir araya geldi. Görüşmede Washington’un Suriye hükmet güçlerine yeni ve daha güçlü bir darbe indirmeye hazır olduğu konusunda uyardı.

Kaynakların aktardığı bilgiye göre ABD yönetimi, ellerinde Suriye ordusunun, militanların kontrolündeki bölgeleri kurtarırken kimyasal silah kullanma olasılığı bulunduğuna dair bilgiler olduğunu ileri sürüyor.

Amerika benzer senaryoları daha önce de Suriye'de sahneye koymuştu. 2017 yılının Nisan ayında Suriye'nin Han Şeyhun bölgesinde Sarin gazi kullanıldığı iddia edildi. Amerikanın fonladığı Beyaz Baretliler kurgulanmış görünütüleri yayınladı.

Hemen sonrasında ABD, Suriye'ye ait Şayrat Hava üssüne Doğu Akdeniz'de konuşlu savaş gemilerinden füze saldırısı düzenledi. Hedef alınan nokta, 59 Tomahawk Land füzesi ile vuruldu. Saldırıda 6 Suriye askeri, 4'ü çocuk 9 sivil hayatını kaybetti.

Suriye ordusu ilerdikçe, Astana mutabakatı olgunlaşmaya başladıkça tedirgin olan Amerika, 2018 yılında Duma planını devreye koydu.

Bölgedeki teröristleri köşeye sıkıştıran Şam'ın Duma'da kimyasal silah kullandığı yalanı ortaya atıldı. Yine Beyaz Baretlilerin kurgu görüntüleri servis edildi.

14 Nisan 2018'de Amerika bu kez İngiltere ve Fransa'yı da alarak Şam'ı vurdu. 200'den fazla Tomahawk Land füzesi ile hedef alındı Şam. Füzelerin çoğu Suriye hava savunma sistemleri tarafında havada engellenmişti.

ABD'NİN İDLİB'DE PROVOKASYON HAZIRLIĞI

BOLTON: ABD, SURİYE'YE DAHA GÜÇLÜ BİR DARBEYE HAZIR

# abd # rusya # İdlip