Ali Tatar'ın intiharına neden olan Süleyman Pehlivan tutuklandı

Yarbay Ali Tatar'ın intiharıyla gündeme gelen, Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan tutuklandı. FETÖ'cü darbe girişimi kapsamında tutuklanan Pehlivan, "Ali Tatar'ın intiharını duyduğumda üzüldüm" dedi.

Ali Tatar'ın intiharına neden olan Süleyman Pehlivan tutuklandı

Amirallere suikast soruşturmasını yürütürken ve tahliye olan Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırarak intiharına yol açan dönemin özel görevli savcısı Süleyman Pehlivan tutuklandı.

FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Yargıtay Üyesi Pehlivan 18 günlük kaçısın ardından İzmir'de teslim olmuştu.

Ankara'ya götürülen Pehlivan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

ALİ TATAR'IN İNTİHARIYLA İLGİLİ NE DEDİ

Pehlivan'ın savcılık ifadesinde, "Ali Tatar'ın intihar haberini duyduğumda üzüldüm, çok üzgünüm" dedi.

Kamuoyu özel görevli savcı Süleyman Pehlivan'ın ismini “Amirallere suikast” adı verilen kumpasla tanıdı.

Yarbay Ali Tatar hakkında inceleme başlatan savcı Pehlivan, 7 Aralık 2009’da Tatar’ı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etmişti. 9 gün cezaevinde kalan Yarbay Ali Tatar tahliye edilmiş ancak Savcı Pehlivan karara itiraz etmişti.

Pehlivan'ın itirazıyla, hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Yarbay Tatar, cezaevine gitmeden intihar etmişti.

Yarbay Ali Tatar geriye bu şatırlar kaldı:

Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez. Bu şekilde giderseniz ne yönetecek bir ordu ne yaşayacak Cumhuriyet, bir ülke bulamayacaksınız. Şunu bilin ki, en küçük suçu ve günahı olmayan ben bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum...

ulusalkanal.com.tr

# yarbay ali tatar