Erdoğan, Davutoğlu'nu uyardı!

Erdoğan, Davutoğlu'nu uyardı!

Tayyip Erdoğan’ın, 7 Haziran seçimleri sonrasında, hükümeti Gülen cemaati ile mücadelede zayıf kaldığı konusunda birkaç kez uyardığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın özellikle, bürokrasideki Cemaat yapılanmasına karşı yeterince önlem alınmadığından şikâyetçi 17-25 Aralık operasyonları sonrasında AKP ile cemaat arasındaki iplerin kopması, hükümetin polis, yargı ve diğer bürokrasi içinde cemaate yönelik yoğun bir temizlik operasyonu başlatmasına neden olmuştu.

Ancak, 7 Haziran seçimlerine giden süreçte hız kesti. 7 Haziran’da ortaya çıkan siyasi tablonun belirsizliği nedeniyle cemaati rahat bir nefes aldı. Bürokrasi içindeki cemaate yönelik soruşturmalar da büyük ölçüde askıya alındı.

Aydınlık’ın ulaştığı bilgilere göre, bu durum Erdoğan’ı adeta çileden çıkardı. Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte birkaç kez doğdan veya dolaylı yoldan Ahmet Davutoğlu’nu birkaç kez de yine doğrudan görüştüğü hükümet üyeleri ile kendisine yakın üst düzey bürokratları uyardığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın, seçim sonrasındaki ara dönemden yararlanarak cemaatin güç kazanmasından çekindiği, bürokrasi içinde yeniden ve hızla yapılanmasından korktuğu belirtildi. Kulislere sızan bilgilere göre Erdoğan, Davutoğlu’nun dile getirdiği gerekçelerden de tatmin olmadığı gibi, “Boşluk bırakmayın” dedi.

ERDOĞAN YAKINIYOR

Öte yandan, Erdoğan’a özellikle 17-25 Aralık operasyonlarından sonra, devlet içindeki cemaat yapılanmasıyla mücadeleye ilişkin sunulan periyodik raporları da “yetersiz” bulduğu ortaya çıktı. Erdoğan’ın, gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Başbakanlık bürokrasisinden daha ayrıntılı rapor istediği öğrenildi. Erdoğan’ın aynı uyarıyı, MİT’e yaptığı belirtildi.

Erdoğan’ın özellikle emniyette ve yargıdaki atamalar konusunda da bilgilendirildiği, ancak kendisine ulaşan MİT raporları ve yapılan bu atamalar arasında farklar bulunması nedeniyle, ciddi anlamda tepki gösterdiği de ifade edildi. Yakın çevresine, “Cemaatin nasıl yapılandığını, isim isim kimin ne yaptığını anlatıyorlar ama

bunları bürokrasi içinden uzaklaştıramıyorlar” diye yakındığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # Ahmet Davutoğlu # cemaat # tayyip erdoğan # MİT # f-tipi