TUS ve STS Tıp sınav tarihleri değiştirildi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav takvimine referandum ayarı yaptı. ÖSYM, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla aynı güne denk gelen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavını 22 Nisan'a erteledi. Anadolu Üniversitesi de açık öğretim sınavlarının tarihini değiştirdi

TUS ve STS Tıp sınav tarihleri değiştirildi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sınav takvimi, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle değiştirildi.

Referandumla aynı güne denk gelen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı TUS, 22 Nisan tarhinde yapılacak. Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı da 22 Nisan'a ertelendi.

Açıklamayı ÖSYM yaptı. ÖSYM, 22 Nisan'da ertelen iki "İlk Bahar dönemi sınavının" sonuçlarının 17 Mayıs'ta açıklanacağını duyurdu.

Yerleştirme Merkezi, TUS ve STS Tıp Sonbahar Dönemi Sınavlarının da tarihlerini belirledi. Buna göre, iki sınav da 27 Ağustos'ta yapılacak ve sınav sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak.

Halk oylaması açık öğretim sınavlarını da etkiledi. Anadolu Üniversitesi, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 15-16 Nisan Nisan'da planlanan bahar dönemi ara sınavlarının 29-30 Nisan'a kaydırıldığını belirtti.

27-28 Mayıs'ta yapılması planlanan bahar dönemi dönem sonu sınavları da 3-4 Haziran'a alındı.

ulusalkanal.com.tr

# tarih # ösym # sts # TUS