Ulusal Kanal'a 2 ayrı para cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Ulusal Kanal'a 2 yeni para cezası daha verdi. RTÜK, "Berkin Elvan eylemleri" ve "Suriye ile savaş toplantısı" yayınlarını gerekçe göstererek Ulusal Kanal'a 24 bin 703 lira ceza kesti.

Ulusal Kanal'a 2 ayrı para cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Ulusal Kanal'a iki para cezası daha verdi. 17 ve 30 Nisan'da yapılan toplantılarda Ulusal Kanal'a 24 bin 703 lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Böylece son 1 yıl içinde Ulusal Kanal’a verilen cezaların toplam tutarı 1.5 milyon lirayı aştı.

Cezalardan ilkinin gerekçesi 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın başından gaz bombasıyla vurulup 296 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmesini protesto eylemlerini ekrana yansıtmak.

11 Mart'ta Berkin Elvan'ın ölümü üzerine Türkiye sokağa döküldü yurt çapında protesto gösterileri düzenlendi. Ulusal Kanal da Ankara Kulisi isimli programda canlı yayın ve telefon bağlantılarıyla halkın tepkisini ekrana taşıdı.

Programda eylemlerdeki sloganların yayınlanması ve konukların AKP Hükümeti ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Berkin'in ölümündeki rolünü tartışması nedeniyle Ulusal Kanal'a 12 bin 353 lira ceza verildi.

Konunun gündeme geldiği ilk toplantıda karar için yeterli çoğunluk sağlanamadı. İkinci toplantıda ise AKP'li üyelerin oylarıyla ceza kararı çıktı. CHP ve MHP'li üst kurul üyeleri karara muhalifet ederken BDP'li üye toplantıya katılmadı.

İkinci ceza ise 30 Mart'ta Matruşka isimli programda "Suriye ile savaş" toplantısından sızdırılan ses kayıtlarının tartışılması nedeniyle verildi. Programda ses kayıtları yayınlanmadı ancak tüm televizyonlarda olduğu gibi konuklar kayıtların sızıdırlması ve içeriği ile ilgili yorumlarını aktardı.

RTÜK üyeleri de ses kayıtları hakkında yayın yasağı olmasını gerekçe göstererek Ulusal Kanal'a 12 bin 353 lira ceza kesti. Karar Süleyman Demirkan'ın muahlefetine karşı oy çokluğuyla alındı.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # rtük # para cezası # berkin elvan