Sakarya'da sabotaj izine rastlanmadı

Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından aranan son cansız beden de bulundu. Toplam can kaybı 7'ye yükseldi. Gün içerisinde yapılan çalışmalar sırasında alanda bulunan kimyasal maddeler ile patlamamış havai fişekler, imha edilmek üzere toplandı. Patlamanın kaynağına ilişkin araştırmalar da sürüyor. İlk bulgularda saldırı ya da sabotaj izine rastlanmadı.

Sakarya'da sabotaj izine rastlanmadı

Sakarya’nın Hendek İlçesinde patlayan fabirka alanında aranan 1 kişiye ulaşıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye çıktı.

Fabrikanın enkazında çalışmalar sürüyor. Kimyasal maddeler ile patlamamış havai fişekler, imha edilmek üzere alandan toplandı.

Jandarma gözetiminde kamyonlara yüklenen malzemeler, imha edilmek üzere Kocaeli'deki atık toplama merkezine götürüldü.

Patlamanın kaynağına ilişkin yönelik incelemeler de sürüyor. Fabrikadan alınan numuneler, Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarında incelendi. İlk belirlemelere göre, olayın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ve sabotaj izine rastlanmadığı belirtildi.

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden Muhammet Seyfi Çanakçı'ın cenazesi düzenlenen törenle toprağa verildi. Hastanelerde 5 yaralının tedavisi sürüyor

ulusal.com.tr

# sakarya # sabotaj # Havai fişek fabrikası