Ağbal, AKP hükümeti döneminde satılan kurum ve kuruluşları açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in özelleştirmeye ilişkin verdiği soru önergesini yanıtladı. Ağbal yanıtında son 16 yılda satılan kamu kurumlarını tek tek açıkladı. CHP'li Gürer ise bu kurumların birçoğunun satıldıktan sonra kapatıldığına işaret etti. Şeker fabrikalarının aynı riski taşıdığını vurguladı.

Şeker fabrikalarının ihale edilmesine ilişkin süreç devam ederken Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sonu önergesini yanıtladı. Ağbal, AKP hükümeti döneminde satılan kurum ve kuruluşları açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, özelleştirilen kurumların çoğunun satıldığına dikkat çekti, şeker fabrikalarına işaret etti.

Cumhuriyet döneminin kazanımlarının kaybedildiğini vurgulayan Gürer, “Hükümet şeker fabrikalarını bitirmek istiyor” dedi.

Gürer, hükümetin fabrikaların kapatılmayacağına ilişkin açıklamalarına da tepki gösterdi. Ayrı ayrı ihale edilecek olan fabrikaların bir kısmının tek çalıştırılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: HALİT YAĞCI​

ulusal.com.tr

# chp # şeker fabrikaları # ömer fethi gürer # maliye bakanı naci ağbal