Çin’de 3. aşı denemesi başladı

Çin'de Kovid-19'a karşı üçüncü aşının denemelerine başlandı. Ülkede salgın kontrol altında… Çin genelinde mevcut vaka sayısı 100'ün altına indi. Pekin ve Şangay kentlerinde orta dereceli okullar açıldı.

Çin’de 3. aşı denemesi başladı

Yeni tip koronavirüsün ilk tespit edildiği Çin'de üçüncü aşı adayının klinik denemelerine başlandı.

Haber, “Clinical Trials Arena” internet sitesinde yer aldı. Habere göre, aşı, Vuhan Viroloji Enstitüsü, Vuhan Biyoloji Ürünleri Enstitüsü ve Çin Ulusal İlaç Sanayi Grubu bünyesinde geliştirildi. Sinopharm şirketinin aşısı, insanlar üzerinde test ediliyor.

Henan eyaletine bağlı Cıazuo şehrinde yapılan birinci aşama klinik denemelere 96 gönüllü katıldı. Aşının güvenliğinin sınandığı birinci aşama başarılı sonuç verdi. Aşı adayının etkililiğini belirlemeyi amaçlayan ikinci aşama denemelere de en kısa sürede geçilecek.

Farklı virüs, bakteri ve patojen parçalarının birleşiminden oluşan aşı adayının klinik denemelerinin bir yıl içinde sonuçlanması bekleniyor.

Ülkede iki aşı adayının daha klinik denemelerine devam ediliyor.

Çin Halk Cumhuriyeti, koronavirüsün izlerini tamamen siliyor. Vuhan’da yeni vaka sayısı sıfır, mevcut vaka sayısı sıfır, olarak kayda geçti. Ayrıca Çin genelinde mevcut vaka sayısı 100'ün altına indi.

Ülkede hayat normale dönüyor. Başkent Pekin ve ülkenin en büyük kenti Şanghay’da orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime kısmen başlandı.

İki kentte öğrenciler, maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak derslere katılıyor.

Öğrencilerden bazıları öğretmenlerin tavsiyelerine uyarak bu şapkalarla okula gidiyor. “1 metrelik şapka”ya ilişkin fotoğraf kereleri Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından paylaşıldı.

Öte yandan Vuhan'da okulların 6 Mayıs'ta açılması planlanıyor.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # çin # Hubey