Kıdeme darbede ilk adım: Esnek çalışma

Esnek çalışma modelinin de yer aldığı yeni istihdam paketinin görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Türk-İş Meclis'e 9 sayfalık görüş ve öneri mektubu gönderdi. Mektupta, belirli süreli iş sözleşmesinin kıdem tazminatını ve iş güvencesini ortadan kaldıracağı vurgulandı. Hak-İş de düzenleme ile ilgili endişeliyiz açıklaması yaptı. Emek cephesine uyarı ve destek Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi konfederasyonların ortak mücadele etmesi için çağrı yaptı.

Kıdeme darbede ilk adım: Esnek çalışma

Yeni istihdam paketi görüşmeleri Meclis'te başladı, işçi tarafından peş peşe tepki açıklaması geldi. Kıdem tazminatını ortadan kaldıran esnek çalışmadan vazgeçilmesi istendi.

Ak Parti'nin hazırladığı 43 maddelik yeni istihdam kalkanı paketinin görüşmeleri 22 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Pakette işçinin kaderini değiştirecek 4 madde bulunuyor.

“Köle işçilik” olarak adlandırılan esnek çalışma modelinin teklifte yer alması sendikaları harekete geçirdi. Türk-İş 21 Ekim’de Bütçe Komisyonu’na 9 sayfalık görüşlerinin yer aldığı bir metin yolladı. Esnek çalışmanın bir türü olan belirli süreli iş sözleşmesinin tehlikesine dikkat çekti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da teklife karşı görüşlerini açıkladı. Arslan, belirli süreli iş sözleşmesinden endişe duyduklarını vurguladı.

Emek cephesinin endişe duyduğu kanun teklifine ilişkin Vatan Partisi’nden de açıklama geldi. Vatan Partisi İşçi Sendika Büro Başkanı Yıldırım Koç, konfederasyonları ortak mücadeleye davet etti.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# Plan ve Bütçe Komisyonu # esnek çalışma # istihdam paketi