RTÜK seçiminde ilk iki tur yapıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu başkanlığı için seçim süreci bugün başladı. İlk iki turda sonuç çıkmadı. AKP, CHP, MHP ve HDP kontenjanından üyeler arasında hangi ittifakla kimin seçileceği merak konusu

RTÜK seçiminde ilk iki tur yapıldı

RTÜK başkanlığı için az önce yapılan iki tur seçimde sonuç alınamadı. İlk tur oylamada İlhan Yerlikaya'ya 4 oy, Esat Çıplak'a 4 oy, Ersin Öngöl'e bir oy çıktı. İkinci turda da aynı oy çıktı.

RTÜK'te eski başkan Davut Dursun'un görev süresinin dolması ve 7 Haziran seçimi sonrasında oluşan Meclis aritmetiği kurulun yapısının değişmesini zorunlu kılmıştı. Yeni durum seçilecek başkanın AKP kontenjanı yerine muhalefet partilerden bir isim olması ihtimalini gündeme getirdi.

Ancak RTÜK'te böyle bir değişiklik için muhalefet bloğunun birlikte hareket etmesi gerekiyor. Burada da Meclis Başkanlığı seçimi ve koalisyon arayışlarına benzer bir tablo söz konusu.

AKP'den İlhan Yerlikaya, CHP'den Ali Öztunç, MHP'den Esat Çıplak başkanlığa aday.

AKP kontenjanı dışında bir isim için MHP'nin tercihi anahtar niteliğinde. Bu çerçevede CHP'nin MHP’ye, “dönüşümlü başkanlık” formülünü götürdüğü belirtildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre CHP'nin beklentisi MHP'nin tavrının bu kez Meclis Başkanlığı seçiminden farklı olacağını yönünde. MHP'nin AKP'li bir başkan yerine muhalefetten bir isim üzerinde ikna olacağı bekleniyor. "AKP'ye başkanlık kazandıracak bir tercih MHP'ye fatura ödetir" görüşü hakim.

Başkanlık için 29 Temmuz'da tekrar oylama yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

# seçim # rtük # oylama