Bayiler araç stokluyor iddiası: Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı

Stok yapıldığı iddia edilen 239 araç ile ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mehmet Muş, "İşlemin usulsüz olup olmadığı inceleniyor." dedi.

Bayiler araç stokluyor iddiası: Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı

Vatandaş indirimden yararlanacaktı, piyasada araç kalmadı. Üzerine bu görüntüler ortaya çıkınca stok iddiaları gündeme geldi.

ÖTV Matrah indirimi sonrası fiyatların düşmesinden yararlanıp araç almak isteyen vatandaş piyasada araç bulamadı. Bakanlığa iki binin üzerinde şikayet gitti. Bir bayiye ait boş bir arazide 239 aracın bekletildiği görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

İlgili bayiden açıklama da gecikmedi. Yazılı metinde, "Bu araçlar stoklu ancak operasyonel kiralama için ayrıldı. İstesek bile 2 yıl içinde perakende olarak müşteriye satamayız" denildi.

Konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu olayla ilgili derhal müfettiş görevlendirilmesi yapıldığını söyledi.

- Bayi tespit edildi. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alındı. Söz konusu işlemin muvazaalı ya da usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenecek.

Bakan Muş, "Fırsatçılığa izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

- Müfettişlerimiz gereken incelemeleri hassasiyetle yürütüyor. Tüm kamuoyuna şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; arz talep dengesiyle uyuşmayan haksız fiyat artışlarıyla fırsatçılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

Mehmet Muş, Ticaret Bakanlığının denetimlerini sürekli olarak devam ettireceğini belirtti.

# ticaret # otomotiv # bayi # TicaretBakanlığı