PKK'nın çocuk savaşçı eğitim kampları

PKK'nın Suriye'de çocukları kaçırarak askeri eğitim verdiği ortaya çıktı. Erbil merkezli Basnews sitesinin haberine göre terör örgütü, Kamışlı'ya bağlı Derik ilçesinde çocuklara askeri eğitim veren bir kamp oluşturdu. Haberde ayrıca PKK'nın Ezidi Kürdü çocuk asker sayısının DAEŞ'in çocuk asker sayısını da geçtiği belirtildi.

PKK'nın çocuk savaşçı eğitim kampları

Türkiye'de yüzlerce çocuğu ailelerinde kopararak dağa kaçıran PKK'nın Suriye'de de aynı uygulamayı yaptığı ortaya çıktı.

Erbil merkezli BasNews sitesi, PKK'nın Suriye'den kaçırdığı çocuklara Kamışlı'da askeri eğitim veren bir kamp oluşturduğunu yazdı.

Haberde PKK'ya bağlı Devrimci Gençlik isimli bir grubun Suriye'nin kuzeyindeki çocukları kaçırıyor. Sincar'da YBŞ ismiyle oluşturduğu birliklerin de Ezidi çocukları kaçırarak eğitiyor.

Yerel bir kaynak, Derik'in yanı sıra Tel Miwazn, Kibika, Tel Rıfat ve Şeyh Maksut mahallesi ve Ayn el Arap'ta da çocukların eğitildiği askeri kampların kurulduğunu söyledi. Siyasi gösterilerde de kullanılan çocukların onlarcasının da savaş bölgelerinde öldürüldüğü belirtiliyor.

PKK'nın çocuk asker savaştırdığı bilgisi yeni değil. Daha önce Uluslararası Af Örgütü de bu yönde bilgiler paylaşmıştı. Temmuz ayında ise ABD Dışişleri Bakanlığı da yıllık raporunda PKK'nın çocuk savaşçılar yetiştirdiğine yer verdi. Raporda, PKK'nın Sincar'dan yüzlerce çocuk askerin Türkiye ve Kandil Dağı'na gönderilerek savaştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

BasNews ayrıca PKK'nın kullandığı Ezidi Kürdü çocukların sayısını da açıkladı. Yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre çocuk askerlerin sayısının 700'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Habere göre çocuklar, PKK'nın Şengal'i işgalinin ardından silah altına alındı.

# pkk # suriye # terör # daeş # kamışlı