Filistin'den açıklama!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Uluslararası toplumun, İsrail tarafından katledilen Filistin halkını koruma altına alma zamanı gelmiştir" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi.

Adaletli ve kapsamlı barışın sağlanması için gösterilen tüm diplomatik çabaların başarısız kaldığını vurgulayan Abbas, "Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da yaşananlar; iki ordu arasındaki bir savaş değildir. Aksine bu, ordu ile silahsız halk arasındaki bir durumdur" dedi. Filistin lideri; "Uluslararası toplumun İsrail tarafından katledilen Filistin halkını koruma altına alma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Abbas, İsrail saldırılarının zamanlamasına dikkat çekti, Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulması sonrasında İsrail hükümetinin tansiyonu yükseltmeye devam ettiğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı, "İsrail'in yürüttüğü yeni yerleşim birimleri politikalarıyla halkımız 2013 ve 2014'te tutuklama ve ölümlere maruz kaldı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # Mahmud Abbas