Tunus: İhvan gitti İşçi Partisi geldi

İşçi Partisi Tunus'ta İhvan’ı bitiren laiklerin zaferini izlemeye davet edildi.

Tunus: İhvan gitti İşçi Partisi geldi

Tunus: İhvan gitti İşçi Partisi geldi

İşçi Partisi Tunus'ta İhvan’ı bitiren laiklerin zaferini izlemeye davet edildi.

Davet üzerine İşçi Partisi heyeti 14-17 Kasım 2014 tarihleri arasında Tunus’a ziyaret gerçekleştirdi.

İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu üyeleri Cüneyt Akalın ve Zeynep Yaşar’dan oluşan heyet Tunus’ta çeşitli temaslarda bulundu. Yurtsever Mücadeleler Hareketi’nin davetiyle Tunus’a giden heyet havaalanında çiçeklerle karşılandı.

İşçi Partisi heyeti Müslüman Kardeşler’in aldığı yenilgi sonrası atağa geçen laik Halk Cephesi ittifakının cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını ve cumhurbaşkanı adaylarının mitinglerini izledi. Halk Cephesi’nin önde gelen isimleriyle temaslarda bulundu.

Tunus Halk Cephesi lideri ve sözcüsü Hamma Hamamı İşçi Partisi heyetine şu olayı aktardı: “Erdoğan'la akşam yemeğine davet edilmiştik ama reddettik.” Hamamı neden olarak, “Biz despot ve komplocuların ziyafetine katılmayız” ifadesini kullandı.

Tunus’la Dostluk Bağları Kurulacak

Tunus'ta Halk Cephesinin Genel Sekreteri ve temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, ülkelerin farklı olmasına rağmen yaşanan olayların benzer olduğuna vurgu yapıldı. Bundan böyle iki ülke arasında dostluk bağlarını güçlendirme kararı alındı.

Tunus’ta Ekim ayında yapılan genel seçimleri, AKP’yi kendisine örnek alan Ennahda Hareketi lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu RaşidGannuşi’nin kaybetmesinin ardından yaşanan siyasi gelişmeleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından izlemek üzere İşçi Partisi heyeti Tunus’a davet edildi.

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # Tunus # Cüneyt Akalın # İhvan