Mazbatalar teslim ediliyor

İstanbul'da mazbata ve oy sayım tartışması sürerken bazı kentlerde seçilmiş başkanlar görevlerine başladı. Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de Tunç Soyer, Mersin'de Vahap Seçer, Yalova'da ise Vefa Salman mazbatasını teslim aldı. CHP'li belediyelerde devir teslim töreni de yapıldı

İstanbul'da tartışmalar sürerken diğer kentlerde mazbatalar seçimi kazananlara teslim ediliyor.

25 yıl sonra Ankara'da belediye başkanlığı CHP'ye geçti. Aynı zamanda Millet İttifakı'nın adayı olan Mansur Yavaş, Ankara'da İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı.

Yavaş'a eşi Nursen Yavaş, Meclis Başkanvekili Levent Gök, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti.

Mansur Yavaş, il seçim kurulunun arından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gitti. Burada devir teslim töreni yapıldı. Törenin ardından Yavaş, AKP'li eski Başkan Mustafa Tuna'yı belediye binasından uğurladı.

Mazbatasını alan bir diğer isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer de önce mazbatasını aldı, ardından belediye binasında devir teslim törenine katıldı.

Soyer, belediyenin anahtarını yine CHP'li isim olan Aziz Kocaoğlu'ndan aldı.

Mersin'de de benzer bir durum vardı. CHP'nin Mersin Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, artık resmen kentin beliye başkanı oldu.

Yalova'da ikinci kez seçilen Vefa Salman da İl Seçim Kurulu yetkililerinin elinden mazbatasını alarak yeni dönem için görevine başladı.

Ankara, İzmir, Mersin ve Yalova'yı CHP'li isimler yönetecek. AKP'li isimler de mazbatalarını almaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz, ilçe başkanlarıyla birlikte mazbatasını teslim aldı.

# izmir # istanbul # ekrem imamoğlu # chp # ankara # Mersin # mhp # İyi Parti # AKP # yalova # seçim # Mansur Yavaş # imamoğlu # yerel seçim # Tunç Soyer # mazbata # vefa salman # vahap şeçer