Tarihin bilinmeyenleriyle Ulusal Kanal ekranlarında tanışacaksınız

Akademisyenler Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in hazırlayıp sunduğu “Zaman Treni” bu Pazar saat 20.00’de Ulusal Kanal’da başlıyor!

Tarih dünyasındaki yeni bulguları herkesten önce öğrenmek ister misiniz? Hem de en güvenilir kaynaklardan, en çeşitli belgelerden!

Akademisyenler Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in hazırlayıp sunduğu “Zaman Treni” bu Pazar saat 20.00’de Ulusal Kanal’da başlıyor!

Uzmanlık alanlarında önde gelen isimlerin son çalışmalarını, yeni bulgularını, arşivden gün ışığına çıkan yeni verilerini ilk defa sizlerle paylaşmayı hedefleyen bu tarih programı uzun zamandır beklediğiniz kaliteyi ve renkliliği de vaad ediyor. Sayısız yabancı dilde orijinal kaynağa ulaşıp tarihin en az bilinen yüzünü sizlerle paylaşmak için yola çıkan Zaman Treni’nde pek çok şeyi dünyayla birlikte ilk siz öğreneceksiniz: Barbaros Hayreddin’in Cezayir’de bir kitabe sayesinde gün ışığına çıkan 4. kardeşi, bir Japonların I. Dünya Savaşı’nda bilinmeyen rolleri, Atatürk’ün Tanrı hakkındaki görüşleri, Osmanlı kalelerinin iç dünyası, Hitit Mutfağından bugüne dek kalıp sofralarımızı süslemeye devam eden yemekler, Oruç ve İshak Reislerin yeni bulunan mezarları, Mescid-i Aksa içinde saklı Melikşah’tan kalma bir Türk kitabesi ve daha pek çok çarpıcı bilgiyi alacağız Zaman Treni’nden.

Programda ‘Hitit mutfağından, İstiklal Savaşı’ndaki Türk-Japon ilişkilerine, İslam kentlerinden Osmanlı Kalelerine, Samurai tarihinden Çin tarihine, Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar geniş bir yelpaze olacak.

Sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından uzman tarihçilerin de konuk olacağı programın paralelinde Pazar günleri Aydınlık’ta bir köşeyle de sizlerle olacaklar. Orta Asya’dan Avrupa’ya, Latin Amerika’dan Osmanlı’ya, Cumhuriyet Türkiye’sinden Japonya ve Çin’e kadar her coğrafya’ya, her döneme götürecek sizi Zaman Treni!

Uzun zamandır hayalini kurduğunuz tarih programı geliyor! Ulusal Kanal’daki ilk program “Halil İnalcık Özel Programı” olacak. Halil İnalcık’ın hayatını kitaplaştıran isim Emine Çaykara’nın konuk olacağı ilk programda İnalcık’ın doğum gününden görüntüler de ilk kez ve sadece Ulusal Kanal’da yayınlanacak.

Akademisyenler Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in hazırlayıp sunduğu “Zaman Treni”ni kaçırmayın! “Zaman Treni” programı her Pazar saat 20.00’de Ulusal Kanal’da seyircileriyle buluşacak.

# ulusal kanal # mehmet perinçek # zaman treni # özlem kumrular