İtalya'da köprü çöktü: Onlarca kişi hayatını kaybetti

İtalya'nın Cenova kentinde, Morandi Köprüsü'nün bir kısmı çöktü. Olayda ilk belirlemelere göre en az 22 kişi öldü, 5 kişi ağır yaralandı. Yıkımın büyüklüğü nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Sağanak yağmur ve şiddetli fırtına...

İtalya'nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü'ne yıldırım düştü.

Çok sayıda araç zemine çakıldı, bazıları enkaz altında kaldı. İlk belirlemelere göre, 1'i çocuk en az 22 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı.

Görgü tanıklarından biri köprünün yıldırım düşmesinin ardından çöktüğünü ifade ederken, köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği üzerinde de duruluyor.

Yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı yerel saatle 11.30 civarında çöktü. Enkaz altından iki kişi kurtarılırken arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay yerine giden İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter mesajında, "Cenova'da olanları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Korkunç bir trajedi gibi görünüyor." dedi.

Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor.

ulusal.com.tr

# Köprü # italya