Adaylıkta son viraj... ''O tarih çok önemli''

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme sürecinde geri sayım başladı. AKP'nin Köşk adayı konusunda ise Başbakan Erdoğan henüz kesin kararını açıklamadı. "Önce muhalefetin adayı kesinleşsin" diyen Erdoğan, başvurularda son gün olan 3 Temmuz'un "çok önemli" olduğunu söyledi.

Adaylıkta son viraj... ''O tarih çok önemli''

3 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan isimler kesinleşecek. O güne kadar en az 20 milletvekilinin imzası ile Cumhurbaşkanı adayları çıkabilecek... Henüz resmileştirmese de CHP ve MHP Genel Başkanları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi, Başbakan Erdoğan ise "3 Temmuz çok önemli" diyerek son ana kadar bekleyebileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, "Çünkü önce muhalefetin adayının belli olması gerekiyor. Şu anda muhalefetin adayı kesin mi? Hayır. Kesinleşmesi için Meclis'te önergeye imzaları atsınlar, sonra ismini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirsinler. Son ana kadar her şey olabilir. Adaylığın son günü olan 3 Temmuz çok önemli." dedi.

Fransa dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Muhalefetin adayının değişmesi durumunda, sizdeki durum da değişebilir mi?" sorusuna da "olabilir" yanıtını verdi.

Erdoğan ayırca Gülen Örgütü ile ilgili soruları da yanıtladı. Cemaate "yüzlerce binlerce dava açacaklarını" söyledi.

Erdoğan, "Ergenekon, Balyoz… Herkes peşpeşe çıkarıldı. Asıl manidar olan; başbakanlığı dinleyenler, böcek koyanlar, Teftiş Kurulu'nun çok ciddi tespitlerine rağmen serbest bırakıldı. Ama bu iş burada bitmez. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan'ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı. Olmazsa herkes için felaket…" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # twitter # google # facebook # Ekmeleddin # news