CHP'nin sahiplendiği Aziz Güler kimdir?

CHP, Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi’nin 2015'te cenaze törenine katıldığı terörist Aziz Güler’e sahip çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yalancılara, iftiracılara yanıt” sözleriyle partisinin grup başkanvekili Özgür Özel’in Güler’e sahip çıktığı bir videosunu paylaştı. Peki CHP'nin sahiplendiği Aziz Güler kimdir?

CHP'nin sahiplendiği Aziz Güler kimdir?

CHP’li milletvekilleri 2015’te teröristAziz Güler’in cenaze törenine katıldı. Yıllar sonra tartışmayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu alevlendirdi. CHP terörist Aziz Güler'e sahip çıktı.

Kılıçdaroğlu, Ulusal Kanal'ın sorusunun ardından sosyal medya hesabından “Yalancılara, iftiracılara yanıt” sözleriyle bir video paylaştı. Videoda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in geçmişte yaptığı bir açıklama yer aldı.

CHP'li Özgür Özel'in sıradan bir insan olarak tarif ettiği Aziz Güler bizzat terör örgütü yöneticisi. Ayn El Arap'ta mayına basarak ölen Aziz Güler, Birleşik Özgürlük Güçleri’nin sözde Rojova karargâhının komutanı olarak biliniyor.

PKK/PYD’nin alt kolu olan Birleşik Özgürlük Güçleri, Kobani’de faaliyet gösteriyor. BÖG, yasadışı sözde sosyalist bir örgüt olarak da geçiyor.

6-8 Ekim olayları döneminde kurulan örgütün sözde yöneticileri “Kobani kantonun kuruluşu için YPG ve halkla beraber mücadele verdik” açıklaması yapmıştı.

Birleşik Özgürlük Güçleri ayrıca Barış Pınarı Harekatı’nda Enternasyonalist Özgürlük Taburu içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı silah da kullandı. Yeni Şafak gazetesine pompalı tüfekle yapılan saldırıda da Birleşik Özgürlük Güçleri’nin izi var.

Öte yandan CHP'lilerin bir terörist cenazesine katılmasını görmezden gelen Sözcü Gazetesi, Ulusal Kanal muhabiri Buse Gençtürk'ü hedef gösterdi.

Ulusal Kanal'ın CHP'li vekillerin terörist cenazesine katılmasına ilişkin sorusu ve Kılıçdaroğlu'nun yanıtı gündem oldu. Sözcü gazetesi ise haberi "Kılıçdaroğlu kendisine imalı soru soran gazeteciyi böyle rezil etti" ifadeleriyle servis etti.

Sözcü gazetesinin haber üslubuna tepki Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gürkan Demir'den geldi. Demir, "Sözcü’nün çirkin dilini kınıyor ve reddediyoruz. Muhabirimiz vatandan, milletten ve tam bağımsız Türkiye’den yana taraftır” ifadelerini kullandı.

# chp # terörist # Milletvekilleri # YPG # kılıçdaroğlu