Hollanda'dan yalan anıtı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) "Ermeni Soykırımı" ile ilgili nihai kararını hiçe sayan Hollanda'dan bir skandal hamle daha geliyor. Başkenti Amsterdam'da "Ermeni soykırımı anıtı" açılacak. Anıtın açılışı Ermenistan hükümet temsilcileriyle yapılacak

Türkiye ile sık sık gerilim yaşayan Hollanda, şimdi de Ermeni Soykırımı yalanı üzerinden yeni bir hamleye hazırlanıyor. Ülkenin başkenti Amsterdam'a 1915 olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına 'soykırım anıtı' açılması gündeme geldi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) görülen ve Perinçek-İsviçre Davası olarak tarihe geçen kararları hiçe sayan Hollanda, anıtı Ermenistan hükümet temsilcilerinin de yer aldığı heyetin katılımıyla 21 Nisan'da açacak.

Üzerinde Ermenice ve Flemenkçe yazıların yer aldığı anıt, Ermenistan'da yapıldı. Üç parçadan oluşan anıt, Amsterdam'daki Ermeni-Apostolik Kilisesi'nin dış duvarına monte edilecek.

Hollanda daha önce de skandal bir karara imza atmış, Hollanda Parlamentosunun alt kanadı, 1915 tehcirini "Sözde Ermeni Soykırımı" olarak tanımıştı.

15 Ekim 2015'te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire, 'Perinçek-İsviçre' davasında nihai kararını açıkladı. "Perinçek-İsviçre Davası" AİHM kararıyla Türkiye'nin tezlerini kanıtlayan bir zafer olarak tarihe geçti.

ulusal.com.tr

# Hollanda # Ermeni soykırımı yalanı