'Erdoğan, Öcalan'ı yeniden hayata döndürdü'

Amerika'nın yaptırım tehditlerine Rusya karşı hamleyle yanıt verdi. Rusya' ABD'li yetkililere seyahat yasağı getirdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Rusya'ya karşı tavrı sert oldu. Merkel, durumda kötüleşme olduğu takdirde, önlemlerde 3'üncü aşamaya geçeceklerini ifade etti.

'Erdoğan, Öcalan'ı yeniden hayata döndürdü'

Irak'ın işgal edilmesi sürecinde ABD'nin savaş ekibinde görevler üstlenen Michael RubinÖcalan'lı açılım sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rubin Başbakan Başbakan Erdoğan'ın tarihe Türkiye'nin bölünme sürecini başlatan adam olarak geçeceğini belirtti. Aydınlık gazteesine konuşan Rubin, Erdoğan'ın açılım süreciyle Abdullah Öcalan'ı "yeniden hayat döndürdüğünü" söyledi.

'Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın kariyerini tek başına yeniden hayata döndürdü. Barış görüşmeleri başarılı olsun ya da olmasın, Erdoğan Öcalan'ı müzakerelere dahil ederek, Öcalan'ın Kürtlerin tartışmasız lideri olduğunu teyit etmiştir... Öcalan Türkiye'deki Kürtler arasında geniş çaplı desteğini koruyor ve Suriyeli Kürtler arasında da şimdiye kadar en çok desteği alan Kürt lider. Kürtlerin çoğu şu an Öcalan'ı liderleri olarak görüyor, ancak Barzani -etki olarak- bir validen biraz fazlasından öteye geçemiyor'

Rubin PKK'nın özeklik planlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

'Bu yalnızca BDP'nin cevap verebileceği bir sorudur. Ancak, Kürt barış sürecine gelecek olursak Erdoğan'ın hedefi ateşkes yapmaktı ve bu hedefe ulaştı. Ancak PKK'nın çok daha geniş talepleri var... PKK'lı bir militanın bana esprili bir şekilde söylediği gibi: "biz Öcalan Diyarbakır Belediye Başkanı olsun diye savaşmadık"

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # öcalan # angela merkel # rubin