Sağlık Bakanı Koca'dan 13 il hakkında flaş açıklama

Sağlık Bakanı Koca, "13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan 13 il hakkında flaş açıklama

Bilim Kurulu toplandı, ayrıntıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Vaka artışının en çok arttığı il sayısı 5'ten 7'ye çıktı. Son üç günün ortalamasıyla en çok vaka görülen iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa oldu.

Bulaş oranının en fazla oduğu ortamın düğünler olduğu tespit edildi.

8 Temmuz'da da 50 bine yakın test yapıldı. Bin 41 yeni Kovid-19 hastası tespit edildi. 22 vatandaş hayatını kaybetti. 2 bini aşkı kişi iyileşse de yoğun bakımda oran yine düşmedi.

YENİ KISITLAMALAR OLACAK MI?

Bakan Koca, yeni kısıtlamaların Bilim Kurulu'nda konuşulduğunu söyledi.

Koca, "Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız." açıklamasında bulundu.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Fahrettin Koca gündemde olan okulların açılma tarihleri hakkında da konuştu.

Sağlık Bakanı, "31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrit birtakım yöntemler önerilebilir" dedi.

AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Sağlık Bakanı Koca, aşı çalışmalarında gelinen son durumu aktardı.

Koca, " Hayvan çalışmaları devam ediyor. Sürecin başarılı seyrettiğini söyleyebilirim. Eylül-Ekim'de klinik çalışmalara geçebiliriz" açıklamasını yaptı.

# vaka # koca