Trump'ı uyardılar

ABD'nin en büyük şirketlerinin CEO'ları, Trump yönetiminin göç politikasıyla ilgili endişeli. Uygulamaya konan kuralların belirsizliği artırdığını düşünen CEO'lar, bunların konomik büyümeyi de baltaladığı uyarısı yaptı.

ABD'li CEO'lardan Trump'a uyarı geldi.

Aralarında Apple CEO'su Tim Cook'un da olduğu 59 CEO'nun imzası ile bir mektup yayımlandı. Mektupta, "tutarsız göçmenlik kararları" ifadesi kullanıldı. Bu gibi konuların belirsizliğe neden olduğu belirtti.

CEO'lar, Federal Hükümet'in, göçmenlik yasalarının meşruluğunu yeniden gözden geçirmesini tavsiye etti. Yasalara saygılı ve vasıflı binlerce çalışanın hayatını bozacak değişiklikler yapılmaması gerektiği vurgulandı. Durumun ABD'nin rekabet gücüne ciddi zararlar verebileceği ifade edildi.

"İstihdam kıtlığı nedeniyle iş ilanlarının sayısının tarihi oranda arttığı bir zamanda, şimdi yeteneklere erişimi kısıtlama zaman değil"

Mektupta ayrıca, Amerikan Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi'nin eylemlerinin, ülkede çalışmak için birçok kez izin almış olan uzun süreli bir çalışanın statüsünü kaybetme olasılığı doğurduğunun altı çizildi.

Trump yönetimine uyarılarda bulunan CEO'lar, göçmenliği düzenleyen yasalarda değişiklik yapılmaması gerektiği yorumunda bulundu.

ulusal.com.tr

# abd # uyarı # trump # ceo