Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımı belli oluyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımı belli oluyor. Kurultayını geçen hafta tamamlayan CHP, Parti Meclisi’ni 8 Ağustos’ta toplayacak. Toplantının ardından 9 Ağustos’ta da Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklanacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun PM’ye seçilemeyen Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu’nun yerine getireceği isimler ise merak konusu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımı belli oluyor

Kılıçdaroğlu’nun A takımı 9 Ağustos’ta belli olacak.

37’nci olağan kurultayını 26 Temmuz’da tamamlayan ve genel başkan ile Parti Meclisi üyelerini belirleyen ana muhalefet partisinde gözler Merkez Yürütme Kurulu’na çevrildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun A Takımı da belli oluyor. CHP’nin yeni Parti Meclisi 8 Ağustos'ta toplanacak. Toplantının ardından 9 Ağustos'ta ise yeni Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklanacağı belirtiliyor.

Kulislerde CHP liderinin MYK'da değişikliğe gideceği konuşuluyor. Toplantıya 52 kişiden oluşan parti meclisi üyelerinin yanı sıra 15 kişilik yüksek disiplin kurulu ve 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu üyeleri de katılacak. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı da bu isimler arasından belirlenecek.

Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde PM’ye seçilemeyen Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu’nun yerine getireceği isimler de kulislerde konuşulmaya başladı. CHP liderinin 19 olay MYK üye sayısını düşüreceği de ifade ediliyor.

Yeni A takımında Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Gamze Taşçıer, Lale Karabıyık, Ali Öztunç'a yer verebileceği konuşuluyor. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adığüzel ve Gamze İlgezdi’nin ise MYK'da yerini koruması bekleniyor.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da Kılıçdaroğlu’nun A takımında olacağı söyleniyor.

ulusal.com.tr

# chp # kılıçdaroğlu # pm