Zekeriya Öz kaçtı!

F tipi savcıların; haklarında yakalama kararı çıkarılmadan saatler önce yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Artvin Valisi Kemal Cirit "Zekeriya Öz'ün 10 Ağustos Pazartesi günü 03. 46'da, Celal Kara'nın ise saat 04. 19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a geçtiğini" duyurdu.

Zekeriya Öz kaçtı!

Kumpas savcılarının haklarında yakalama kararı çıkarılmadan saatler önce ülkeyi terkettiği ortaya çıktı.

Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a geçtikleri belirlendi. Artvin Valisi Kemal Cirit de Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile İstanbul Askeri Casusluk ve Balyoz kumpaslarında görev alan Celal Kara'nın yurt dışına çıktıklarını doğruladı.

Vali Cirit "Zekeriya Öz'ün saat 03.46, Celal Kara'nın ise saat 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını" duyurdu. Emniyetin Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Mehmet Yüzgeç'e ise henüz ulaşılamadı. Yüzgeç yakalanır ya da teslim olursa Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Mahkeme sorgusunun ardından Yüzgeç'in tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verilecek.

3 F tipi savcı HSYK tarafından önce görevden uzaklaştılmış ardından da meslekten ihraç edilmişti. Eski savcılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Cebir, şiddet ile hükümeti ortadan kaldırmaya, teşebbüs etmek"le suçlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# soruşturma # Zekeriya Öz # kaçtı # batum # artvin valiliği