Mansur Yavaş'tan Köşk açıklaması

CHP'nin son yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık mesajı verdi. "Cumhurbaşkanlığı olabilecek en şerefli makamdır. " diyen Yavaş, aday olmaya karar verirse CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini söyledi.

Mansur Yavaş'tan Köşk açıklaması

Yerel Seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili iddialı bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini kuvvetli vurgularla ifade eden Yavaş, "Sonuçta Cumhurbaşkanlığı olabilecek en şerefli makamdır. Benim adımın geçmesi bile beni son derece mutlu eder, çoluğunuza çocuğunuza bırakabileceğiniz bir mirastır. Topu topu 10 kişinin adı geçiyor zaten. Bunlardan bir tanesi de Mansur Yavaş ise demek ki doğru bir çizgi izlemişiz" dedi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Yavaş, adaylık konusunda siyasetin her yelpazesine mesaj yolladı.

"Ortaya çıkacak cumhurbaşkanı adayı hem AKP'lilerin hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem de BDP’lilerin “İşte bizi temsil edecek cumhurbaşkanı bu” diyecekleri bir kişi olmalı. Herkese aynı mesafede olmalı."

Olası adaylık durumunu CHP ile görüşeceğini söyleyen Yavaş, "Şu anda CHP’ye üye olduğum için Kemal Bey’le görüşürüm. Ama ondan sonrasını açıkçası ben liderlerle görüşmek yerine tabanla, halkla görüşmeyi tercih ederim. Zaten halkta böyle bir talep varsa buna kimse direnemeyecektir." dedi.

Birleştirici olacağını belirten Yavaş, açılım süreci üzerinden BDP tabanına da mesaj gönderdi.

Yavaş, "BDP’li ile de ortak akılla ortak noktayı bulacağız. Bu sürece herkesi katarım açıkçası. Muhalefetin itirazlarını da katarım. Var olanı yıkmak yerine var olana herkesi katarım. Bilsin herkes. Yoksa birilerinden bir şey kaçırıyormuşum gibi hissederim. diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # mhp # BDP # Mansur Yavaş