Anne ölüm oranı azaldı

Hamile olan kadınların ve yeni annelerin ölüm oranı dünya genelinde yüzde 44 azaldı. Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Dünya Bankası’nın araştırmasına göre 25 yılda ölüm sayısı 532 binden 303 bine geriledi.

Anne ölüm oranı azaldı

Dünya genelinde gebelik ve gebelikten sonraki altı ayda yaşanan anneölümlerinin oranı yüzde 44 oranında azaldı.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Dünya Bankası’nın anne ölümleriyle ilgili ortaya çıkardığı araştırma sonuçları dikkat çekti. Buna göre, anne ölüm sayısı 1990 yılında 532 bin iken bu rakam 2015’te 303 bine geriledi.

Raporda anne kayıp oranı 1990 yılında yüz binde 385 iken, bu oran 2015 yılında yüz binde 216’ya geriledi. Ancak raporda anne ölüm oranın tüm dünyada eşit dağılmadığına dikkat çekildi.

Aralarında İran’ın da bulunduğu 9 ülkenin anne ölüm oranlarında büyük düşüşler gözlendi. En çok ölüm ise Orta Afrika’da. Buna göre dünyada her üç anne ölümünün ikisi Orta Afrika’da yaşanıyor. Anne ölüm oranın en büyük iyileşme sağlandığı bölge ise Doğu Asya oldu.

Raporun son kısmında 2030 için hedeflenen rakamda açıklandı. Birleşmiş Milletler’in dünyadaki anne ölüm oranındaki 2030 hedefi ise yüz binde 70.

ulusalkanal.com.tr

# sağlık # ölüm # anne # doğum # Oran