PKK'da çözülme derinleşiyor

PKK'nın çöküşü, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'ın son telsiz konuşmalarıyla ortaya çıktı. "Örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin" diyen Bayık, teöristlere yaralı PKK'lıların öldürülmesi ve ihanet eden halkın cezalandırılması talimatını verdi.-

PKK'da çözülme derinleşiyor

Bölücü terör örgütü kaybediyor. Uyuşturucu ticareti başta olmak üzere, insan, sigara kaçakçılığından da çok büyük kazanç elde eden PKK hem şehirde hemde kırsalda hezimete uğradı.

Teröristler Nusaybin, Şırnak Merkez, Yüksekova ve Silopi’de operasyonları sekteye uğratmak için Diyarbakır, Bitlis, Muş, Bingöl, Hatay, Tunceli ve Kars kırsalında eylem yapmak istedi.

Ancak mehmetçik PKK'ya kırsalda da geçit vermedi. Mühimmatları, sığınakları bir bir imha edildi. Örgütün bahar aylarında yapmayı planladığı kalkışma planları böylece boşa çıktı. Halkında desteğini alamayan PKK'lılar çaresizlik içine düştü.

Örgütün önemli isimleri ya operayonlarda öldürüldü, ya da bir bir teslim oldu. Terörist başı Cemil Bayık yenilgiler karşısında örgüte bazı talimatlar verdi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'ın talimatları

-

Örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin.

-Kahramanca direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin ve sık sık dile getirin; bize yakın medya organlarıyla paylaşın.

-Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin.

-Arkanızda yaralı bırakmayın, herşeyi dökülüyorlar, susturun.

-Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS'lileri yanınızda kırsal götürün.

-İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin.

-Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da kazdığınız tüneller dahil herşeyi tuzaklayın."

Örgütün çöküşüne gören üst düzey yöneticiler, "kırsala çekilin, il ve ilçeleri YPS'ye bırakın" talimatı vermişti. Çıkmaza giren örgüt elamanları talimata "Çekileceğimiz yerlerin çoğu TSK tarafından dağıtıldı, nereye çekileceğiz?" şeklinde itirazlarda bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # çözülme # cemil bayık # talimat # telsiz konuşlamaları