Yalova'da son durum

30 Mart yerel seçimleri gündemdeki yerini hala koruyor. Çünkü ne itirazlar bitti, ne de seçim. CHP'nin kazandığı Yalova'da AKP'nin itirazı il seçim kurulu tarafından reddedildi. Muş'un Serinova Beledisi'nde ise seçimler 1 Haziran'da tekrarlanacak.

Yalova'da AKP'nin il seçim kuruluna yaptığı itiraz reddedildi.

30 Mart seçimlerinin en çekişmeli geçtiği illerden biri Yalova oldu. İlk gün seçimi 1 fark oyla AKP kazandı. CHP oyların eksik yazıldığı gerekçesiyel İlçe seçim kuruluna başvurdu.124 sandıktaki oylar yeniden sayılınca CHP 5 farkla seçimin galibi oldu.

Son olarak AKP'nin diğer sandıklara yaptığı itiraz il seçim kurulu tarafından reddedildi. Seçimin kazanaı CHP'li Vefa Salman oldu.

Muş'un merkeze bağlı Serinova beldesinde mühürlenmediği için geçersiz sayılan 133 oy pusulası ortalığı karıştırdı. AKP'nin 2 oy ile seçimi kazandığı beldede CHP'liler itiraz etti. İl seçim kurulu Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için 1 Haziran'da seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi.

Kastamonu’da da itirazlar vardı. 245 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden MHP, oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

MHP’liler, sandıklar açılıncaya kadar açlık grevi yapma kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # seçim # yalova # oy # 30 mart