Kripto paranın kasası Soğuk Cüzdan nedir?

Son yıllarda hemen hemen herkes kripto para ile işlem yapıyor. Türkiye merkezli kripto para alım-satım şirketi Thodex'in 2 milyar dolarlık vurgun yaptığı iddiası var. 400 bin kişi durumdan mağdur oldu. Peki bu tür dolandırıcılıklardan 'Soğuk Cüzdan' yöntemi ile korunabilir miyiz?

Kripto paranın kasası Soğuk Cüzdan nedir?

Thodex'in 2 milyar dolarlık vurgun yaptığı iddiası Türkiye'nin gündeminde bomba gibi oturdu.

Son olarak MASAK Thodex firmasının Türkiye'deki finansal kuruluşlarda bulunan tüm hesaplarına dün itibariyle bloke koydu.

Thodex'i kullanan 400 bine yakın kişi mağdur oldu.

Peki bu tür mağduriyetler yaşamamak için 'Soğuk Cüzdan' yöntemini kullanabilir miyiz?

NTV'ye konuşan Kripto Para Uzmanı Oytun Es vatandaşlara 'Soğuk Cüzdan' kullanarak mağduriyet yaşamayacaklarını belirtti.

SOĞUK CÜZDAN NEDİR?

Bitcoin ve diğer kripto paralarınıza yastık altında sakladığınız çeyrek altın muamelesi yapabileceğiniz internet bağlantısı olmayan fiziksel cüzdanlardır.

Kriptopara varlıklarınızı yönetmenizi sağlayan özel anahtarlarınızı, internete erişimi olmayan şifreli çiplerde saklayan soğuk cüzdanlar ihtiyaç halinde bilgisayarınıza ya da telefonunuza bağlayabileceğiniz kolay taşınabilir fiziksel cihazlardır.

Bir diğer soğuk cüzdan çeşidi ise kağıt cüzdanlardır. Özel anahtarlarımızı dijital olarak bir yerde saklamak yerine bir kağıda aktardığımız kağıt cüzdanlar Bitcoin ve kriptopara işlemlerinizi yapacağınız özel anahtarların yazılı olduğu cüzdan çeşididir.

Özel anahtarınızı kağıda yazarak saklayabileceğiniz gibi kare kod formatında ve solmaya, suya, yıpranmaya karşı dayanıklı malzemelere baskılar alarak da kağıt cüzdan oluşturabilirsiniz.

# türkiye # Thodex # vurgun # soğuk cüzdan