Mahrem imam FETÖ'nün CHP ve HDP bağını itiraf etti

Bir FETÖ itirafçısı örgütün hem CHP hem de HDP'li vekillerle aktif olarak çalıştığını itiraf etti. O isimlerin CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olduğunu söyledi. İkilinin FETÖ elebaşının talimatı ile örgüt elemanlarının sıkıntılarını çözmekle görevlendirildiğini kaydetti.

Mahrem imam FETÖ'nün CHP ve HDP bağını itiraf etti

FETÖ mahrem imamlardan Yasin Ugan itirafçı oldu. 15 TemmuzAmerikancı darbe girişiminden sonraki süreçte de aktif olan siyasi yapılanmayı deşifre etti.

Sabah gazetesinin haberine göre Ugan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun örgütle çalıştığını söyledi.

Örgüt elemanlarının başı sıkıştığında Tanrıkulu ve Gergerlioğlu'nun kapısını çaldığını aktardı. İkiliye bu görevin FETÖ elebaşıFethullah Gülen tarafından verildiğini belittti. "Örgütün bir başka siyasi yönlendirme yöntemi de mevcut siyasi partilerdeki şahısları da çeşitli lobi faaliyetleriyle yönlendirmektir" dedi.

FETÖ itirafçısının ifadelerine göre 2013-2014 yılları arasında örgütte siyasi parti kurma fikri ortaya çıktı. Şifreli haberleşme programları üzerinden "Cafer kod adlı Ahmet Hamdi P." parti kurmakla görevlendirildi.

Görevin bir de siyasi ayağı vardı. İşte bu noktada devreye giren ise yine CHP ve HDP'li milletvekilleri oldu. İkilinin görevlerinden biri de siyasi lobi faaliyetlerini yürütmekti.

Ugan, Tanrıkulu ile Gergerlioğlu'nun örgütle irtibat halinde olduğunu ifade etti."2048'de yaptığımız yazışmalarda örgütün genelinde sıkıntısı olan kişilerin bu şahıslara gitmeleri ve açıklama yaptırmaları istenmekteydi" diye konuştu.

# fethullah gülen # 15 temmuz # gergerlioğlu # örgüt # Ömer Faruk Gergerlioğlu # chp fetö # imam # fetö elebaşı fethullah gülen # FETÖ ABD # ABD FETÖ # mahrem imam # talimat # Sezgin Tanrıkulu # FETÖ itiraf # 15 temmuz darbe # FETÖ itirafçısı # FETÖ Fethullah Gülen # FETÖ elebaşı # HDP FETÖ # FETÖ CHP # FETÖ HDP # amerikancı darbe # Amerika FETÖ