Pompeo'dan Türkiye mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo telefonda görüştü. İki bakan, Suriye'de yaşanan gelişmeleri ele aldı. Pompeo son yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki varlıklarına ilişkin konuştu. ABD'li bakan "Müttefiklerimize çekilmeyeceğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara-Washington hattındaki telefon diplomasisi sürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo telefon görüşmesi yaptı.

Pompeo, Suriye'yeki son gelişmelerin değerlendirildiği görüşme sonrası konuştu. "Türkiye'nin sınırlarını ve halkını koruma gerekçelerini anlıyoruz." dedi.

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya kanalına konuşan Pompeo, Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme talimatına da değindi... Orta Doğu'da varlıklarının devam edeceğini belirterek "Müttefiklerimize bölgeden çekilmeyeceğimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sekiz günlük Ortadoğu turu kapsamında Mısır'da da konuşan Pompeo, Türkiye ile Suriye'den çekilme işleminin uygulama aşamalarını görüştüklerini söylemişti.

Öte yandan Ortak Çalışma Grubu toplantıları için Türk heyet 5 Şubat'ta Amerika'ya gidecek. Heyete Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık edecek. Görüşmelerde gündem; Suriye, FETÖ ve PKK ile mücadele olacak.

ulusal.com.tr

# türkiye # mesaj # pompeo