Flynn, Rusya soruşturması konusunda 'FBI'a yalan söylediğini' kabul etti

Başkanlık seçimlerinde Rusya ile işbirliği yaptığı iddia edilen Donald Trump, ekibinin gizli ilişkilerine dair yürütülen soruşturmada ağır bir darbe aldı. Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, mahkemede verdiği ilk ifadelesinde FBI'a yalan söylediğini kabul edip itirafçı oldu.

Flynn, Rusya soruşturması konusunda 'FBI'a yalan söylediğini' kabul etti

ABD, Donald Trump'ın ekibinin Rus yetkililerle temas kurduğu iddiaları üzerine açılan özel soruşturmada yaşanan gelişmenin şokunu yaşıyor.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda Federal Soruşturma Bürosuna FBI'A yalan söylediğini kabul ettiği bildirildi. Flynn, Rus yetkililerle görüşmesini Trump'ın geçiş dönemi yetkililerinin ayarladığını da söyledi.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından soruşturulan Flynn'in, mahkemedeki ilk ifadesinde "Rusya soruşturması kapsamında FBI'a yalan söylediği" suçlamasını kabul etti. Geçen haftadan beri savcı ile işbirliği yapan Flynn'in bu itirafı ABD kamuoyunda "Beklenen bir süreç" şeklinde değerlendirildi.

ABD medyasındaki yorumlara göre Flynn'in suçlamaları kabul etmesi, soruşturmanın Trump yönetimine bir adım daha yaklaşması anlamına geliyor. İtirafçı olmayı kabul eden Flynn'in vereceği bilgilerin, soruşturmanın seyrini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Beyaz Saray'dan konu ile ilgili yapılan ilk açıklamada, Flynn için "Kötü bir karar verdi. Başkan yardımcısına yalan söyledi. Tabii ki FBI'a da yalan söyledi" denildi. Daha önce Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Flynn'in avukatlarının, Başkan Donald Trump'ın hukuk ekibiyle bilgi paylaşmama kararı aldığını yazmıştı.

Gelişme üzerine ABD borsalarında sert düşüş yaşandı. Dow Jones 223, Nasdaq ise 6bin 777 puan geriledi.

Flynn, Trump'ın yakın ekibinde resmi görev almış kişiler arasında "Rusya soruşturması kapsamında suçunu kabul eden" ilk isim oldu. 20 Ocak'ta Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla görevine başlayan Flynn, Başkan Yardımcısı Mike Pence'e Rusya bağlantıları konusunda yalan söylediği gerekçesiyle 23 gün sonra, 13 Şubat'ta görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

ulusal.com.tr

# rusya # donald trump # fbi