İki ihracat treni Gürcistan'a uğurlandı

Türkiye'den Çin'e gitmek üzere yola çıkan bor yüklü ihracat treni Kars'tan Gürcistan'a uğurlandı. Rusya'ya gidecek olan ilk ihracat treni de yine Kars’taki işlemlerinin ardından 30 Ocak’ta Ahılkelek şehrine doğru yola çıktı.

İki ihracat treni Gürcistan'a uğurlandı

İki ihracat treni Kars'tan Gürcistan'a uğurlandı.

Eti Maden İşletmeleri tarafından Çin’e ihraç edilecek bor madeni ve Rusya’ya gidecek ilk ihracat blok treni 29 Ocak’ta Ankara'dan törenle uğurlanmıştı.

42 konteyner içinde Çin'in Xi'an şehrine taşınacak olan bor madeni yüklü tren 30 Ocak'ta Kars Tren Garı'na ulaştı. Kars Tren Garı'ndaki işlemleri tamamlanan bor yüklü ihracat treni Gürcistan'a uğurlandı.

Borun Çin yolculuğu 12 gün sürecek. Yolculuk boyunca 2 kıta, 2 deniz aşılacak ve 5 ülkeden geçiş yapılacak. Çin’in Xi’an kentinde son bulacak yolculuk için tren, toplam 8 bin 693 kilometre yol kat edecek.

Çin'e ulaşacak treninin hemen ardından Moskova’ya gidecek ilk ihracat blok treni de Kayseri, Sivas ve Erzurum, Sarıkamış ilçesi güzergahını kullanarak Kars Tren Garı'na ulaştı. Bakım, onarım ve kontrol çalışmaları nedeniyle yaklaşık 3 saat garda bekletilen tren ardından Gürcistan'ın Ahılkelek şehrine hareket etti.

15 vagonlu tren Gürcistan-Azerbaycan üzerinden Rusya Federasyonu'ndaki varış yeri Moskova’ya giderek Türk ürünlerini Rusya'ya ulaştıracak. Tren, yurt içinde üretilen 3 bin 321 beyaz eşyayı taşıyor.

Lokomotif ve vagonları değişmeden, istasyonlarda yük aktarımı veya yük değişimi olmadan yapılan blok taşımacılıkla Türk sanayicisinin rekabet gücünü artıracak.

Kara ve demir yolu taşımacılık ile kapıdan kapıya teslim modeliyle yapılacak bu taşıma faaliyeti, ihracatçıların lojistik maliyetlerine ve zaman kazanmalarına önemli katkı sunacak.

# rusya # çin # moskova # Gürcistan # tren # Bor # Kars Tren Garı