Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi havalimanında açıklama yaptı. ABD'den F-16 alımıyla ilgili konuşan teklifin Washington'dan geldiğini söyledi. İç siyaset gündemini değerlendiren Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdit eden sözlerinin suç oluşturduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını HDP'nin sivil itaatsizlik çağrısına benzetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratları hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi. "Heves ettiğiniz vesayet günleri geride kaldı” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin suç oluşturduğunu söyledi:

- Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir... Aynı zamanda açıkça bir suçtur. Zillet ittifakında kol kola yürüdükleri terör örgütü güdümlü partinin sivil itaatsizlik çağrısıyla benzerlik göstermesi de manidardır. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Hadi bakalım göreceğiz ne yapacağını.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden 40 adet F-16 savaş uçağı talebi hatırlatıldı. Erdoğan, teklifin ABD'den geldiğini söyledi:

- Bizim 1 milyar 400 milyon dolar, f-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında Amerika'nın böyle bir teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili olarak da biz ülkemizin savunma ihtiyaçlarını gidermek için ne gerekiyorsa, hangi adımları atmamız gerekiyorsa bu adımları da atalım dedik. Savaş filomuzu genişletmek için çabalıyoruz.

Cumhurbaşkanının gündeminde seçimanketleri de vardı. Erdoğan, manipülatif anketlerle algı operasyonları yapıldığını söyledi:

- Özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Biz bunlardan bıktık ve bunlara da alışığız. Benim güvenimin kalmadığını daha önce de açıklamıştım. Birçok anket şirketi bu işin ticaretini yapar hale geldi. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çıkardılar. Sahte ve hileli anketlerle vatandaşları yönlendirebileceğini zannedenler, bu yolla toplum mühendisliği yaparak millete istikamet çizmeye çalışıyorlar.

Salgın gündemine de değinen Erdoğan, dünyada aşı dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti. Türkiye'nin, geliştirdiği Turkovac aşısını tüm insanlığın hizmetine sunacağının altını çizdi:

- Bu düşüncelerimizi 'Küresel Kovid-19 Zirvesi'nde de dile getirerek az ve düşük, orta gelirli ülkeler için üzerimize düşeni yapmayı taahhüt ettik. Küresel meselelere karşı bakış açısı her zaman insan odaklı olan ülkemiz koronavirüs salgınıyla mücadelede de yoksul ülkelerin, dezavantajlı kesimlerin yanında yer almıştır. Yer almaya da devam edecektir."

# erdoğan # f35 # cumhurbaşkanı erdoğan # kılıçdaroğlu # seçim # savunma # anket # F16 # Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama # bay kemal # anketi # cumhurbaşkanı erdoğan açıklamaları # seçim anketi