İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'dan HDP istifası

Yerel seçimlerde HDP ile CHP - İyi Parti koalisyonu gün yüzüne çıktı. İyi Parti Manisa milletvekili, Tamer Akkal, "Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan parti, birçok büyükşehirde ittifaka destek oldu " diyerek partisinden istifa etti. Ankara, İzmir ve İstanbul'da CHP ve İyi Parti'ye destek veren HDP, ilk seçim ofisini Kars'a açtı. Kars'ta HDP'nin en büyük korkusu Vatan Partisi adayı efsane Başkan Tuncay Mutluer...

Vatan Partisi'ne karşı çalışmaya başladılar. Kritik kentlerde CHP ve İyi Parti adaylarına destek verdiler.

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partiler arasındaki ittifak süreci netleşti. HDP/ PKK büyükşehirlerde CHP - İyi parti koalisyonuna destek verdi. HDP'nin CHP ve İyi Parti ile hareket etmesi, İyi Parti'de istifa getirdi. İyi Parti Manisa milletvekili, Tamer Akkal, "ben Türk milliyetçisiyim diyerek sürece tepkisini koydu.

"Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım, önce iş birliği denen ve sonra adı yine 'Millet İttifakı' olarak değişen bu oluşum, bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti'den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir."

HDP Ankara, İzmir ve İstanbul'da ise CHP ile İyi Parti'nin adaylarını desteklemek için aday göstermeme kararı aldı. Kararı kamuoyuna açıklayan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, "Demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Oluç, diğer illere ilişkin parti stratejisini çalışmalar tamamlanınca açıklayacaklarını söyledi.

Kulislere ise bazı bilgiler yansıdı. Buna göre HDP sadece 3 büyük ilde değil, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin'de de aday çıkartmayacak.

Bu süreçte, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ilk seçim bürosunu Kars'ta açması ise dikkat çekti.

Zira Vatan Partisi'nin Kars adayı Tuncay Mutluer ile HDP'nin adayı Ayhan Bilgen arasında bir tartışma başlamıştı.

Mutluer, HDP'nin Kars'a özel önem verdiğini söylemişti. PKK'nın Kars belediyesini kazanarak Ermenistan'a açılmak istediğini belirtmişti.

Açılışta konuşan Ayhan Bilgen, "Biz inandığımız değerler için siyaset yapıyoruz" dedi.

ulusal.com.tr

# Manisa # İyi Parti # tamer akkal