Silivri'de tutsak komutanlar tutsak rektör ile söyleşti

Ergenekon tutuklusu Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ermeni soykırımı yalanına karşı başarılı mücadelelere imza atan Talat Paşa Komitesi'ni anlattı.

Silivri'de tutsak komutanlar tutsak rektör ile söyleşti

Söyleyişi yapanlar ise Eregenekon davasında tutsak edilen komutanlar Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım oldu. Silivri Cezaevi'nde yapılan söyleşi Aydınlık Gazetesi'nde yayınlandı.

Alemdaroğlu, Ermeni soykırımı yalanına karşı yurtseverleri İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in harekete geçirdiğini söyledi.

“2005'te Türk Tarih Kurumu Başkanı olan Profesör Doktor Yusuf Halaçoğlu'nun İsviçre'deki, bir toplantıda, "Ermeni Soykırımı Yoktur" sözleri üzerine İsviçre'ye girişi yasaklandı. Sayın Doğu Perinçek, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile görüşerek, Denktaş'ın başkanlığında yurtsever aydınların 22-24 Temmuz 2005'te bizzat İsviçre'de "Ermeni Soykırımı uluslararası bir yalandır, biz vatanımızı savunduk, bu yalanı emperyalistler uydurdu" demesinin çok yararlı bir vatan görevi olacağını belirtti. Denktaş'ın onayı üzerine rektörlüğüm sırasında biraz önce belirttiğim sempozyuma iki gün süreyle katılan Doğu Perinçek, benim ulusal konulara ilgimi bildiği için bu konuyu bana açtı. Ben de memnuniyetle katılabileceğimi ve hatta bazı arkadaşlarıma da duyurabileceğimi belirttim”

Talat Paşa Komitesi isminin Doğu Perinçek tarafından önerildiğini belirten Alemdaroğlu, "Ermeni Soykırımı uluslararası yalandır" diyerek Avrupa'nın pek çok noktasında eylemlere imza attıklarını söyledi.

Talat Paşa Komitesi'nin Ermeni Soykırımı yalanına karşı faaliyetlerinin, Ergenekon davasında suç sayılmasına Alemdaroğlu tepkili. Davaya hayali delil yaratmak için Türkiye'nin haklı mücadelesinin malzeme yapıldığını belirtti.

Antalya'da da, İşçi Partisi Öncü kadın üyeleri, Doğu Perinçek'in AİHM zaferinin önemini yurttaşlara anlattı.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # işçi partisi # kemal alemdaroğlu # Hasan Atilla Uğur # ermeni soykırım