Bakan Zeybekçi'nin 16-9 çelişkisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin İstanbul'un silüetini bozan 16-9 kulelerindeki daireleriyle ilgili "aylar önce sattım" sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Tapu kayıtlarına göre, Zeybekçi'nin, önce yok daha sonra da "vardı ama aylar önce sattım" dediği daireleri geçen hafta sattığı öğrenildi.

Bakan Zeybekçi'nin 16-9 çelişkisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin 16 - 9 kulelerindeki daireleriyle ilgili söylediği "Aylar önce sattım" sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Zeybekçi'nin "Aylar önce sattım" dediği daireyi geçtiğimiz hafta sattı.

Bakan Zeybekçi'nin bir süre önce İstanbul'un tarihi silüetini bozan milyon dolarlık 16-9 kulelerinde dairesi olduğu iddia edilmişti. Zeybekçi, danışmanları aracılığıyla açıklama yaparak kendisine ait böyle bir dairenin olmadığını ileri sürdü.

Zeybekçi, 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ise dairesinin olduğunu ancak aylar önce sattığını öne sürdü. Tapu kayıtlarına bakılınca Zeybekçi'nin kendi söyledikleri ile çeliştiği anlaşıldı. Kayıtlarda, Zeybekçi'nin aylar önce sattım dediği dairesini 22 Ağustos tarihinde yani geçtiğimiz hafta sattığı bilgisine ulaşıldı.

Zeybekçi'nin daireleri ile ilgili yaşanan çelişkiler bununla da sınırlı değil. Zeybekçi, HOT Gayrimenkul Danışmanlık'a sattığı dairelerini daha önce şirketin ortaklarından Osman Hulusi Toprak'tan aldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# ekonomi bakanı nihat zeybekçi