Katma değeri yüksek ve ileri teknoloji üreten sektörler için musluklar açıldı

KOSGEB, üretim ve ihracatta teknoloji seviyesini yükseltmek için Ege Bölgesi’ndeki küçük ve orta ölçekli işletmelere 1 milyon lira destek çağrısı yaptı. KOSGEB yetkilileri ile uzmanları, Ege Bölge Sanayi Odası’nda proje ile ilgili hedefleri açıkladı. Amaç katma değeri yüksek ürünler üretmek.

Katma değeri yüksek ve ileri teknoloji üreten sektörler için musluklar açıldı. KOBİGEL ve KOBİ GELİŞİM destek programları kapsamında imalat sanayi KOBİ’lerine, işletme başına 1 milyon liraya kadar destek sunuluyor.

KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan, KOBİ’lere seslendi, “destekleri kullanmanız için biz de çok büyük şevk ve iştah var” dedi.

KOSGEB ve EGE Bölge Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen projenin ayrıntı ve hedefleri kamuoyu ile paylaşıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, imalat sanayindeki katma değeri nasıl yaratılacağını anlattı.

İmalat sanayinde katma değeri yüksek ürün üretilmesi cari açığı da düşürecek.

KOSGEB İzmir Güney Müdür Mustafa Çanakçı, imalat sanayine yöneldiklerini vurguladı, “proje bazlı desteğe başvuru oranlarını yükseltmek istiyoruz” dedi.

ulusal.com.tr

# kosgeb