Fransız Le Figaro Gazetesi: ''Türkiye 15 yılda dünyanın önde gelen ülkesi oldu''

Fransa basınından Türk SİHA'larına bir övgü daha geldi. Fransız Le Figaro Gazetesi, Türk SİHA'larının güç dengelerini değiştirdiğini yazdı. Türkiye'nin 15 yıl gibi kısa sürede önde gelen SİHA üreticisi olduğunun belirtildiği haberde, yüksek kaliteye rağmen uygun fiyatına da dikkat çekildi.

Fransız Le Figaro Gazetesi: ''Türkiye 15 yılda dünyanın önde gelen ülkesi oldu''

Fransa'nın en büyük silah şirketlerinden Dassault'ya ait Le Figaro Gazetesi, Türk SİHA'larını öve öve bitiremedi.

Gazete, 15 yılda önemli ölçüde gelişen Türk SİHA'ları ve Türkiye'nin savunma sanayisini övdü. Türkiye'yi İsrail, ABD ve Çin gibi alanın öncüsü ülkeler arasında gösterdi.

"TÜRK SİHA'LARI ETKİLİ VE UYGUN FİYATLI"

Haber, aynı zamanda Türk SİHA'larının uygun fiyatına ve düşük maaliyetine dikkat çekti.

Türk SİHA'ları özellikle Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye'deki başarılarda stratejik dengeleri değiştiren en önemli unsur olarak görülüyor.

Le Figaro'nun haberinde dünyada büyük ilgili gören Türk SİHA'larının en son Polonya tarafından alındığını, Letonya, Macaristan ve Arnavutluk'un da sırada olduğu belirtildi.

HİSAR FÜZELERİ GÖREVE HAZIR

Öte yandan "Milli Hava Savunma Sistemi HİSAR" dan iki müjdeli haber geldi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada HİSAR A+ sisteminin tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiğini, HİSAR O+ nın ise seri üretime geçtiğini bildirdi.

HİSAR-O füzesinin, Aksaray Atış Alanı'nda yapılan test atışında hedefi tam isabetle vurduğu belirtildi.

# abd # libya # suriye # israil # çin # siha # fransa # arnavutluk # Polonya # dağlık karabağ # macaristan # letonya # Silahlı İnsansız Hava Aracı # Türk SİHALARI # Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir # türk siha # Le Figaro gazetesi # Dassault # Milli Hava Savunma Sistemi HİSAR