MEB, milli bayramları çizelgeden çıkarttı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullara gönderdiği belirli gün ve haftalar çizelgesinden milli bayramları çıkarttı. Yerine 15 Temmuz ve İstanbul’un fethini koydu. Çizelgeye ilk tepki Eğitim İş ve Türkiye Liseliler Birliği’nden geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamaları tartışmakla bitmiyor. Müfredattan sonra şimdi de bakanlığın okullara gönderdiği sosyal etkinlikler yönetmeliği tartışma yarattı.

Bakanlığın bu sene okullara gönderdiği belirli gün ve haftalar çizelgesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yer verilmedi.

Çizelgede milli bayramların yerini “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ile “İstanbul’un Fethi” gibi programlar dahil edildi.

Eğitim İş Ankara 1 Nolu Şube başkanı Turgay Kaçan’a göre, yeni çizelgeyle öğrencilerin aklından Türk Devrimi silinmeye çalışılıyor.

Yeni çizelgeye gençlerden de de büyük tepki var. Uygulamayı kabul etmiyoruz diyen Türkiye Liseliler Birliği Genel Sekreteri Birkan Burkan, “milli bayramlar kırmızı çizgimizdir” vurgusu yaptı.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

# meb # milli bayram