Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan 'sosyal medya' uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sosyal medyaya dair, “Bu millet canı pahasına ülkesini koruyorsa, kusura bakmasın da sosyal medya üzerinden oluyor diye birilerinin yanlışlığına izin verilmez, verilmeyecektir. Yasa olarak her ne yapılması gerekirse yapılıyor, bundan sonra da yapılacaktır” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan 'sosyal medya' uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediye İstasyonu’nda gezerek yetkililerden son bilgileri aldı.

Bakan Arslan burada bir gazetecinin, "Sosyal medya provokatörleri konusu ile ilgili devlet bir adım attı ve ‘artık burası dingonun ahırı değil, adımlar atılacak’ dedi Sayın Kurtulmuş, siz nasıl değerlendireceksiniz sosyal medya provokatörlerini? Bir kişi de Barbaros Şansal, gözaltına alındı ve Türkiye’ye getirildi. Gelişmeleri nasıl değerlendireceksiniz" soruları üzerine, "Kişi de kişiler de şunu bilmeli: Normal hayatta, normal hayat akışında her ne suç ise sosyal medyada da aynı şeyler suçtur. Yani normal hayatta bir başkasına söyleyemeyeceğiniz, sarf edemeyeceğiniz bir cümleyi ülkenin bekası, istikbali ve istiklali için sarf edemeyeceğiniz bir cümleyi sosyal medyada sarf etme özgürlüğünüz yok. İnsanlarımız şu yanılgıya düşüyorlar, sosyal medyada sarf ederim, benim yanıma kar kalır. Yok böyle bir şey. Normalde bu istasyonda sarf ettiğiniz bir lafla ilgili, ilgili merciler, güvenlik güçleri anında müdahale eder, iki saniyede sizi gözaltına alır. Sanal medyada sadece erişmesiyle ilgili erişim süreci araya girebilir ama değişen hiçbir şey yok. Normal hayatta her ne suç ise, her neyi yapmamak gerekiyorsa, her ne adabı muaşeretten ise sosyal medyada da aynı şeyler suç aynı şeyler adabı muaşerete, ülkemiz insanının kültürüne uygun olmadan yapılıyor ise onun gereği yapılır ki yapılıyor. Sayın Kurtulmuş’un dün Bakanlar Kurulu’ndan sonra yaptığı açıklama da bu yöndedir, herkesin bunu böyle bilmesi lazım, ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliği, bekası, istikbali ve istiklali için güvenlik güçlerimiz canlarını ortaya koyuyorlar. 15 Temmuz’da insanımız meydanlarda canlarını ortaya koydu, kimsenin bunu unutmaması lazım. Bu millet canı pahasına ülkesini koruyorsa kusura bakmasın da sosyal medya üzerinden oluyor diye birilerinin yanlışlığına izin verilmez, verilmeyecektir, yasa olarak her ne yapılması gerekirse yapılıyor, bundan sonra da yapılacaktır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var" değerlendirmesinde bulundu.

# sosyal medya # ahmet arslan